torsdag 23 april 2009

Ytterligare en hatt


Nu har jag stickat en hattkapplin av tunt ullgarn. Jag tvättade den i mycket hett vatten och känner mig nöjd med slutresultatet.

Kapplinen trär jag på en hattstock medan den fortfarande är fuktig. Sliter och drar i den så att den antar mer av den form jag vill ha. Slutligen ska den dekoreras. Här har jag använt en tunn broderad sjal.

4 kommentarer:

  1. Hej
    Ursäkta min okunskap men vad är kapplin? Hur definieras en hatt vs. en mössa och andra huvudbonader. Jag köpte en gång en "hatt", en mjuk sak med brätten (inte helt olik den du gjort), men fick i affären veta att detta var inte en hatt det var en mössa, så jag insåg att jag inte vet något om hattar.

    SvaraRadera
  2. Hej du Surtanten! Vad kul att du har ramlat in på min sida. Har du sett att jag länkat till dig? Har samlat en massa adresser som jag tycker är inspirerande!

    En kapplin är ett hattämne i ull som man med hjälp av ånga och handkraft och en hattstock formar i önskad riktning.

    Jag tycker att du ska strunta i vad folk påstår, hatt eller mössa. Tror att vi alla kan definiera detta själva! Vi ska göra det som vi behagar!

    SvaraRadera
  3. Jättefint!
    Kanske ett inspirerande handbroderi akn pryda hatten!!!
    Hejja hejja!!!

    SvaraRadera
  4. Hej min vän, K!

    Ett härligt handbroderi vore säkert en möjlighet. Också någon form av brosch - sådant är jag svag för - kombinerat med broderi och läckra fjädrar.... Hur ska man hinna allt?

    SvaraRadera