fredag 27 mars 2009

Nya möjligheter och undersökningar

En vecka har gått. Väldigt fort!

Har samlat på mig ytterligare adresser. Känns väldigt matnyttigt för den framtid jag ser framför mig.

Har varit i kontakt med en modist och tillbehörsförsäljare i Australien. Långt bort, ja, men ändå intressant. Den modisten ska till Europa i höst och funderade om jag kan organisera en hattkurs med henne här i Uppsala Sverige. Hick..... Det har sina risker att maila runt. Fast, en kurs är nog möjlig att få till stånd. Känner till en bra kursgård här i Uppsalatrakten med bra möjlighet att arbeta och där man kan övernatta. Öppen spis och bastu finns också...

Jag har nu öppnat Stickportalen för allmänheten. Tycker att det känns OK. Vill med min nya besöksräknare undersöka hur långt jag kan nå ut. Kan tänka mig att ha en oinskränkt internationell försäljning. Mina produkter är lättburna och väger inte mycket att skicka.

söndag 22 mars 2009

Hattkärlek är mycket stark!

Måste säga att denna uppgift, att samla intryck från - främst stickskapare - har fått mig att reflektera och vidga vyerna. Att tillverka huvudbonader kan vara så mycket mer än att "bara" hålla på med stickat.

I åratal har jag drömt om att bli modist. Kunskap fattas mig, men jag har en massa inspirerande böcker och en mängd material. Vad väntar jag på? Vägen jag går har sina krokar, men den bär ändå framåt. Jag vill göra aktiva val och nu väljer jag en hattskapares väg!!!

Kommer att bygga min näthandel på både sydda och stickade huvudbonader!

måndag 16 mars 2009

Funderingar kring länkar...

Nu tittar jag på de sidor jag länkat till. Gillar Jolas sida, den tror jag kan bli litet förebild för min egen E-handelssida. Känner Jola och tror att hon generöst skulle dela med sig av sin inspiration. Jag tycker även om sidan från de norrländska hantverkarna. Den är luftig och överskådlig.

De rena hantverkslänkar jag lagt upp kan även de vara användbara i mitt hopsamlande av "goda ideer" för min egen presentation av produkter. Tyskan, Sabine, har till exempel lagt in små egna filmsnuttar, inlagda på You Tube. Gillar det, på något vis. Kan inte säga hur sådant skulle kunna passa in på min försäljningssida men tror att detta kan vara en av möjligheterna i min väg.

Har funderat vidare på Zimmerdahls presentation över sina produkter. De säljer svensk design som inte är massproducerat. Jag säljer min design som mestadels är "individuellt" utformad. Grunnar på om jag ska presentera mina produkter , en och en. Färg, form och storlek, varierar.

Detta projekt är igång! Tiden får utvisa var jag landar!

Evas sida på Castorhantverk


söndag 15 mars 2009

På jakt efter maskinstickare!

Nu har jag spanat på nätet. Inte helt lätt att urskilja maskinstickarna. Tycker att det var spännande att infoga människor från andra kulturer. Både engelsk och tysk. Är litet svag för att vara "internationell". Många av mina hopsamlade hantverkare har i sin tur intressanta länkar. Det tar nog aldrig slut!

onsdag 11 mars 2009

En början för detta projekt är gjord.

Nu ska jag börja samla in adresser på hantverkare som tillverkar liknande produkter som jag själv.